BİZİM CAFE & RESTAURANT MENÜ ÖZETİ

MENÜLERİMİZ

ÇORBA ÇEŞİTLERİ AÇMA POĞAÇA VE SİMİT ÇEŞİTLERİ SERPME KAHVALTI ÇEŞİTLERİ KEBAP ÇEŞİTLERİ EV MANTISI VE SPEGETTİ MAKARNA ÇEŞİTLERİ TATLI ÇEŞİTLERİ SOĞUK SICAK İÇECEKLER

LEZZETLİ KEBAP & KÖFTE ÇEŞİTLERİ

AĞZINIZA LAYIK TADLAR BİZİM CAFE RESTAURANT'TA

KEBAP ve KÖFTE MENÜMÜZDEN BİR KAÇ GÖRSELLER

MEŞHUR  KEŞAN SATIR ET KEBABI

EŞSİZ BİR LEZZET HAKİKİ KUZU ETİ

CİĞER ŞİŞ KEBAP

CİĞER ŞİŞ KEBABINI BİZİM CAFE’DE YEDİNİZMİ

MEŞHUR URFA ŞİŞ KEBABI

ADINA TÜRKÜLER SÖYLENEN VE TADINI UNUTTURMAYAN NEFİS BİR KEBAP

MEŞHUR TEKİRDAĞ KÖFTE

MUHTEŞEM BİR LEZZET

ÇOK YAKINDA ERZURUM CAĞ KEBABI BİZİM CAFE & RESTAURANTTA HİZMETİNİZDE

OLTU CAĞ KEBABI

Oltu Cağ Kebabını diğer kebap türlerinden ayıran en önemli özellik söz konusu kebabın üretiminde kullanılan etin bölgeye ait doğal ortamda veya yaylalarda doğal besinlerle beslenerek yetiştirilen koyunlardan elde edilmiş olması ve üretim tekniği olarak, odun ateşinde, yatay olarak pişirilmesi ve cağ adı verilen küçük şişle ya da talebe göre cağsız kesilerek tabakta servis edilmesidir. Oltu Cağ Kebabı hazırlanırken üretim şeklinde belirtilenler dışında hiç bir madde katılmamaktadır.

OLTU CAĞ KEBABI
Erzurum’da tarihi geçmişi, hazırlanışı, eskiden et yemeği olarak evlerde yapılan cağ kebabı,
daha sonra restoranlarda  ve buradan Türkiye’ye yayılmıştır.
Oltu Cağ Kebabı; Erzurum’un mutfak kültürünün en önemli geleneksel ürünüdür,
Erzurumlular için bağımlılık derecesinde sevilen, misafirlere ikramının bir şölen havasında yapıldığı,
Erzurum’u temsil eden önemli bir markasıdır.
Cağ kebabı sadece küçükbaş hayvan (kuzu) ve (keçi) etinden yapılır.
Cağ kebabın marinesi farklı, sadece tuz, karabiber ve soğanla marine edilmektedir.

Erzurum’un müthiş lezzeti cağ kebabı yanında soğan, domates, sivri biber, tandır ve lavaş ekmeği ile birlikte servis edilir,
mukavvi öğünler için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de et severler için…

OLTU CAĞ KEBABI HAZIRLANIŞI HAKKINDA KISA BİLGİKeçi veya kuzu etinden yapılan bir çeşit kebaptır. Önceden terbiye edilmiş etin yatık bir şişe geçirilip odun ateşi üzerinde pişirilmesiyle hazırlanır. Cağ adı verilen şişler kullanılarak servis yapıldığından bu adı almıştır. Günümüzde Türkiye’nin birçok yerinde yapılıp tüketilmektedir.
 
Hazırlanan parça etler, soğan, reyhan, tuz ve karabiber gibi baharatlar ile birlikte iyice yoğrulur. Daha lezzetli olması istenirse hazırlanan et 24 saat serin ortamda veya buzdolabında dinlendirilir. Bu süre sonunda cağ kebabı pişirilmeye başlanabilir. Et yatık biçimde odun ateşinin kızgın közüne 10–15 cm yüksekte pişirilir ve döner bıçağı ile birer porsiyon kesilip cağ üzerinde ızgaraya konulur. Burada biraz daha pişirilir. Soğan, domates ve tandır ekmeği veya lavaş ile birlikte servis edilir. 
AFİYET OLSUN

ÇORBA ve KAHVALTI ÇEŞİTLERİ

Katıklı Çorba (Soğuk Yaz Çorbası)

Mercimek Çorbası

Atom Çorba

Kahvaltı Çay Simit

Köy Kahvaltısı

Serpme Kahvaltı

GÖZLEME ve TOST & MANTI ve SPAGETTİ MENÜ

TÜM TOST ÇEŞİTLERİ

GÖZLEMELER ve ÇEŞİTLERİ

SPAGETTİ MAKARNA ÇEŞİTLERİ

EV MANTISI BİZİM CAFE’DE YENİR

SOĞUK & SICAK İÇECEKLER ve TATLI ÇEŞİTLERİ

SOĞUK & SICAK İÇECEKLER

BÜTÜN SICAK KAHVE ÇEŞİTLERİ

SOĞUK İÇECEK ÇEŞİTLERİ

TÜM ÇAY ÇEŞİTLERİ

TATLI ÇEŞİTLERİ

PASTA ÇEŞİTLERİ

SÜTLÜ TATLI ÇEŞİTLERİ

ŞERBETLİ TATLI ÇEŞİTLERİ